Tort - Toitlustamine

Sisestas Virgo Jaani,
Blogide kategooria: 

Pulmatort on pidulaua krooniks...

Korruselise pulmakoogi mõtles välja prantsuse kokk, kellele hakkas Inglismaal käies meeldima sealne komme lükata pakutavad maiustused suureks hunnikuks, üle mille pruut ja peig üksteist suudlesid. Kokk kujundas selle koogikuhja üheks ilusaks kõrgeks tordiks. Korrustega tort sümboliseeris just abiellunute viljakust ja intiimelu algust. Öeldi, et kui pulmarahvas võtab osa tordi söömisest saab neilegi osaks hea õnn.

Kui pulmatorti serveeritakse spetsiaalse mitmeosalise aluse peal, siis hakkab noorpaar torti lõikama ülemisest korrusest alates ja käsikäes, nii et peiu käsi on pruudi käe peal. Tort on tavaliselt 3 või 5 korruseline kreemikook, mis on asetatud erilisele vaagnale. Siinkohal võib lasta fantaasial vabalt lennata - tordi võib ju teha ka temaatilise ja korrustort ei pea olema tingimata aluse peal, vaid laotud eri suurusega ketastena üksteise peale...

Autor: pulmad.ee