Traditsioonilised pulmatoidud - Toitlustamine

Sisestas Virgo Jaani,
Blogide kategooria: 

Pulmakakk

  • 2 klaasi hapupiima
  • 1 klaas suhkrut
  • 2 spl. võid
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • soola
  • kardemoni
  • kaneeli
  • nelki
  • 600-700g nisujahu

Hapupiim vahustad, lisada küpsetuspulber, sool, maitseained ja pool jahust.Lasta natuke aega seista ja siis lisada suhkruga vahustatud või ja ülejäänud jahu. Sõtkuda taigen. Vormida ümmargused kakud, kaunistada taignapaeltega või vajutada muster peale.lasta kerkida,määrida piimaga ja küpsetada.

Nisuleib hapendatud taignast

  • 1 l vett
  • 1,6 kg nisujahu
  • 5 spl sulavõid
  • soola
  • köömneid
  • leivajuuretist

Leigele veega lisada pool jahukogusest, leivajuuretis, kloppida tugevasti läbi j apanna sooja kohta happnema. Parajalt hapule taignale lisada sool, köömned, sulavõi ja ülejäänud jahu. Sõtkuda ja sõtkuda ja sõtkuda.Sõtkutud taignale puistata peale natuke jahu, katta puhta rätikuga ja jätta sooja kohta kerkima.Kerkinud taignast tõsta pannile pätsid, lasta neil pannil veel kord kerkida, määrida piimaga.Küpsetada kuumas ahjus.

Pulmakook ehk Pekikook

  • 100-200g pekist värsket või soolasealiha
  • 1- 1 1/2 kl piima
  • 4-5 muna
  • 2-3 spl nisujahu
  • soola

Viiludeks lõigatud liha pruunistada kergelt pannil.Lahtiklopitud munadest, jahust ja piimast valmistada taigen.Taigen valada lihaviiludele.Küpsetada ahjus helepruuniks.